11. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuda firmad võlgadega kimpus

Krediidiinfo ja maksu- ja tolliameti kodulehe andmetel on suurärimehe Oliver Kruuda Kalev AS ja selle tütarettevõtetel võlgu kokku üle nelja miljoni krooni, millele lisandub intress.

Kruuda ettevõtted on eilse kuupäeva seisuga kokku võlgu 4 392 624 Eesti krooni.

Kõige suurema võlakoorma all ägab Kalev Meedia, kellel on vaja tasuda1,93 miljonit krooni makse pluss intress. Samuti on Kalev Meedial võlg IT-seadmete rendi ja haldamisega tegelevale ettevõttele3 Step IT, kellele on samuti võlgu Indrek Pertelsoni pankroti äärel kõlkuv spordiklubi Arigato.

3 Step IT Baltikumi juht Aivar Kraus oli Kalev Meedia võlga kommenteerides napisõnaline. „Kalev meedia ja Kalev on meie pikaajaline partner ei tahaks seda võlaasja kommenteerida. Meil on selline kokkulepe,“ ütles ta. Krausi sõnul on need tõenäoliselt ajutised probleemidja nemad on omad kokkulepped teinudning täpsemalt ei soovi ta kommenteerida.

Kalev Meedia ASi juht Alar Pink vastas küsimusele, millest on tingitud ettevõtte veidi üle 1,93 miljonit kroonine maksuvõlg, et tema ei ole õige inimene sellele küsimusele vastama. „Ma arvan, et sellele vastab meie grupi finantsjuht Tarmo Maasikamäe,“ lisas ta.

Kalev Real Estate Company on oma arvele kirjutanud 1,93 miljoni Eesti krooni suuruse maksuvõla tasumata tulumaksu, sotsiaalmaksu, töötuskindlustusmaksu ja ka kohustusliku kogumispensioni makse eest. Maksule lisandub intressivõlg krediidiinfos määratlemata summas.

Kalev Real Estate Company ASi juhatuse liige Ott Karolin ettevõtte võlgasid enda sõnul kommenteerida ei saa, kuna see pole tema pädevuses. „Ei oska öelda, ei tegele sellega, sellega tegeleb Kalev AS finantsdirektor Tarmo Maasikamäe,“ ütles Karolin täna aripaev.ee-le ning lisas: „Mina finantsidega üldse ei tegele, meil on Kaleviga ühised maksukohustused.“

Miks või milliste võlgadega on tegemist, seda Karolin samuti enda sõnul kommenteerida ei oska.

Väiksemad võlad on tütarettevõtetel Eksklusiiv AS-il, mis annab välja ajakirja Avenüü, ja Inreko Press OÜ-l, mis toodab ajakirja Ärielu. Esimene võlgneb üle 184tuhande krooni ja teine väikesed 8 tuhat krooni. Toorpiimast piimatoodete tootmisega tegelev Kalev Paide tootmine on maksehäireraporti andmetel võlgu veidi üle 262 tuhande krooni, kõikidele maksuvõlgadele lisandub ka intress.

Ülejäänud Kalev AS tütarettevõtted on eilse kuupäevaga maksuvõlapriid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785