4. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnavalitsuse «läbipaistev» K-konkurss mängib võitjale kätte kioskiketi

Postimees uuris, mille järele haiseb Tallinna linnavõimu värske konkurss, mille võitja saab pealinnas püsti panna 11 kioskiga toitlustusketi.

Sel nädalal ilmusid Postimehes Kristiine, Põhja-Tallinna, Lasnamäe ja Kesklinna linnaosavalitsuse ühesuguse sisuga teated, millega anti stardipauk erafirmadele, kes tooks linnapilti 11 uut ühtse disainiga toitlustuskioskit, asukohad on juba ette antud – viis südalinnas ja teistes linnaosades igaühes kaks.

Et kioskiralli starti pääseda, tuleb osalejatel esitada äriplaan, linnaruumiga klappiva kioski projekt koos tehniliste jooniste, värvikoodide, kasutatavate materjalide ja mitmete muude nõuetega, projekt valmis, tuleb see koos asendiplaaniga eelnevalt kooskõlastada linnaplaneerimise ameti, transpordiameti ja kultuuriväärtuste ametiga, kõik tingimused tuleb täita ning kooskõlastused saada 15. juuliks ehk siis 11 tööpäeva jooksul.

Kioskimajanduse ja projekteerimisega kokku puutunud inimesed lajatasid aga selliseid tingimusi ja tähtaega hinnates kui ühest suust: «Absoluutselt ebareaalne!»

Nii tundub ka ühele anonüümsust palunud Tallinna linnaametnikule, kes tegelikult andis juba nädalapäevad enne konkursi väljakuulutamist Postimehele mõista, et selle võitja on ette teada, Tallinna linna juhid nimetavad väidet täielikuks valeks, ometi räägivad nende alluvad üsna avalikult omavahel, kuidas kioskiralliga seoses on juba mitu nädalat tagasi linnaisadega plaani pidanud Meelis Maiste, Tallinna linnapea Edgar Savisaare hea sõbra ja Keskerakonna toetaja Alexander Kofkini pikaaegne äripartner.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785