20. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene miljardär seotud USA suurima eramajatehinguga

Vähetuntud Vene miljardäri Dmitri Rõbalovljeviga seotud investeerimisfirma on käed löönud Donald Trumpiga, et osta USA miljardäri häärber Floridas Palm Beachil.

Kui häärberi nimega Maison de l'Amitié müügitehing lähinädalatel lõpetatakse, saab sellest ilmselt USA kalleim ühepereelamu ost. Hoone läheb Rõbalovljevi firmale maksma 100 miljonit dollarit ehk veidi üle miljardi krooni, kirjutas wsj.com.

„See on suurim summa, mis maja eest kunagi välja on käidud. Ja ma arvan, et ostja tegi hea sobingu,“ ütles Donald Trump.

Arendaja ostis häärberi 2004. aastal pankrotipesast 41,4 miljoni dollari eest ja tegi sellele kerge remondi. Osa kinnisvaramaaklereid väidab, et Palm Beachi suurimate maatükkide puhul oleks hind veelgi parem, kui see osadeks jagada.

3066 m2 hoone ehitati 1990. aastal, see asub 2,63hektarilisel krundil otse Atlandi ookeani ääres. Kolm aastat tagasi, kui Trump häärberi esimest korda müüki pani, küsis ta selle eest 125 miljonit dollarit, nüüd aga on hind langetatud 100 miljoni peale.

Dmitri Rõbalovljev on 1966. aastal sündinud Venemaa üks rikkamaid ja saladuslikumaid ärimehi. 1996. aastast on ta olnud JSC Uralkali juht, firma on üks suuremaid väetisetootjaid. Forbesi maailma miljardäride edetabelis on ta 59 kohal, tema varade väärtus on hinnanguliselt 12,8 miljardit dollarit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785