20. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tammemäe: tegemist ei olnud sundmüügiga

Arco Vara juhatuse esimees Aare Tammemäe ütles AVEC Asset Managementi müüki kommenteerides, et tegemist ei olnud sundmüügiga, et firma kahjumit lappida.

„Ettepaneku ostuks tegi East Capital. Nemadki on börsiettevõte. Vaevalt et East Capital meile lihtsalt vastu tuleks ja ettevõtte välja ostaks,“ ütles Tammemäe.

Ühtlasi selgitas kinnisvarafirma juht, et tegemist ei olnud Arco Vara põhitegevusalaga, millest ei oleks mingi hinna eest loobutud, ning ühtede tegevusaladega firmas aga teiste kahjumeid ei lapita.

„Tark investor vaatab, kust kahjum tekib. Meil tuli kahjum teenindus- ja arendustegevusest. Kui arendad rohkem ja ei saa seda maha müüa, tuleb arusaadavalt kahjum. Teeninduse osa mõjutas tugevalt turulangus. AVEC on kasumlik ettevõte, aga see ei ole kuidagi seotud meie teenindus- ja arendustegevusega. Miks lappida ühtede tegevustega teiste auke? Me oleme avatud firma ja näitame investoritele täpselt, kust tulud ja kulud tulnud on. Lappima me selle tehinguga midagi ei pea ja see ei tulnud müügiga kellelgi mõttessegi,“ rääkis Tammemäe.

Müügi ajastust põhjendades ütles Tammemäe, et AVEC Asset Managementi juhitud kaks fondi olid end täis investeerinud ja nüüd oleks tulnud leida tee, mida mööda edasi minna. „Näiteks kui Äripäeva omanikfirmal on kellegi teisega ühisfirma, siis arutatakse selle strateegiaid koos. Kui üks mõtleb üht moodi ja teine teist moodi, siis leitakse olukorrast lahendus,“ tutvustas ta tehingu tagamaid.

Tammemäe sõnul tahab East Capital varahaldusfirmades olla kas enamusosanik või oma kontrolli suurendada. Sellest tingituna tuli ka tehing.

„Meile sobis East Capitali pakkumine ja jätkame koostööd edaspidigi,“ lausus Arco Vara juht.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785