20. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nestor: kinnisvarafirma ei saa juhtida linnavalitsust

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor ütles Narva linnaametnike kinnisvaraskeeme kommenteerides nördinult, et päris nii nüüd ka olla ikka ei saa, et mingi kinnisvarafirma juhib linnavalitsust.

„On selge, et selline asi saab toimuda ainult siis, kui nii volikogu kui linnavalitsus teavad, mis seal toimub,“ märkis Nestor.

„Minu käest on küsitud kümneid kordi kõikvõimalikes kohtades, kaua see pull Narvas kestab,“ rääkis Nestor. Küsimuste esitajaks on peamiselt olnud inimesed, kes on läinud sinna kanti äri ajama ja mujal Eestis oluliselt teistsuguse ärikeskkonnaga harjunud. „Öeldakse, et mis, kurat, seal toimub, kas seal Eesti võim ka kehtib?“ vahendas Nestor ärimeeste sõnu.

Tema hinnangul on enam kui selge, et Narvas valitsevat sõpruskonda võib raputada vaid ühe erakonna ainuvõimu lõpp ja kohalikud valimised järgmisel sügisel. Nestor nentis, et on siiski pessimist ega usu, et enne seda midagi muutub. Siiski on tema sõnul Narvast tulnud sõnumite järgi märke sellest, et ka võimul oleva erakonna erinevad tiivad kaklevad omavahel.

Nestor loodab, et järgmisel aastal toimuvad kohalikud valimised löövad korra majja. „See eeldab sealsete opositsioonierakondade vahel tõsist ja üksmeelset koostööd korrumpeerunud linnajuhtkonna vastu,“ lausus Nestor. Millisel kujul seda tegema hakatakse, ei hakanud ta täna veel ennustama, kuid oli arvamusel, et ülejäänud erakonnad pingutavad üheskoos selle nimel ja kui neil õnnestub saada enamus, siis keskerakonda koalitsiooni enam ei võeta. Nestor märkis, et õnnetuseks on Narvas opositsioonilisi saadikuid küllaltki vähe ja praegu nendel eriti suurt jõudu seal ei ole.

„See, mida valijad otsustavad, on muidugi nende vaba tahe. Aga vaatamata sellele, mismoodi valijad otsustavad järgmise Narva volikogu saatuse, peaks riik oma seaduse kontrollijate kaudu siiski jõudma nendeni, kes seadusi rikuvad, sõltumata sellest, kes 2009. aastal Narvas valimised võidab,“ ütles Nestor.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785