18. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endine ehitusdirektor kaebas Merko Grupi kohtusse

Merko Ehituse endine ehitusdirektor Ott Kikkas on kaevanud AS-i Merko Grupp kohtusse, et tühistada grupi tütarfirma E.L.L Kinnisvara AS-i aktsiaemissioon.

Ärilehe andmetel tekib enamusosalust omaval Toomas Annusel eelis pisiaktsionäride ees, suurendades suuraktsionäride vara väikeaktsionäride arvel.

Kohtuistungite registri andmetel toimub vaidluse arutamine sellel reedel Kentmanni tänava kohtumajas kohtunik Epp Haabsaare juhtimisel.

Aktsiaemissioonist said väikeosanikud Ärilehe andmetel teada neile saadetud pakkumiskutses, mis jättis lühikese aja jooksul võimaluse osta senisele osalusele vastavas jaos lisaaktsiaid (6% osaluse korral tähendaks see umbes 21 miljoni krooni välja käimist). Pakkumisest loobumise korral tähendab see aga loobumist teenitud kasumiosast, kuna uutelgi aktsiatel oli tagasiulatuv jõud noppida eelmise aasta kasumilt makstavaid dividende.

Ott Kikkas, keda aripaev.ee-l veel tabada pole õnnestunud, kuulub ise ettevõtte OÜ Fund Ehitus juhatusse.

Merko Grupi nõukogu liige Teet Roopalu kommenteeris kohtuasja järgmiselt: „Kuna tegemist on alles algava kohtuasjaga, siis ei pea Merko Grupp kuidagi sobilikuks vaidlust sügavuti kommenteerida, seda eriti ajakirjanduse veergudel. Kommenteerida võime vahest ehk ainult nii palju, et lähtudes tänasest situatsioonist meie majanduskeskkonnas tervikuna, ja eriti kinnisvara sektoris, oli Merko Grupi juhatuse ettepanek aktsionäridele, proportsionaalselt, korraldada uus emissioon, suurendamaks E.L.L. Kinnisvara likviidsust sel määral, et olla valmis reageerima ka võimalikele soodsatele kinnisvaraobjektide müügipakkumistele, mida juhatuse arvates lähiaegadel on oodata. Dividendide maksmisest aktsionäridele oleks juhatuse meelest tänases situatsioonis isegi naljakas mõelda.“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785