13. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maa-amet kurdab riigimaa müügi loidust

Viimase nädala jooksul korraldatud oksjonitel tuli pakkumisi vaid kolmandikule maa-ameti müüdavatest riigi kinnistutest, vahendas täna ameti koduleht.

Soovijaidjagus11 kinnistule, kuid pakkumise tähtaeg kukkus 31 kirjalikule oksjonile pandud kinnistul.

Tallinna ja Keila üheksast maatükist huvitas ostjaid vaid kolm. Tihedaim rebimine käis Tallinnas Vabarna tee 51 asuva elamumaa pärast, mida tahtis korraga kolm eraisikut. Kõrgeim pakkumine ületas kinnistu 600 000kroonise alghinna, edastas maa-amet samas napilt.

Kahe Keila ostjate heakskiidu leidnud elamumaa alghinnaks küsiti 655 200 ja 628 600 krooni. Pakkumised jäid alghinna lähedale.

Kalleim müümata jäänud kinnistu asub Tallinna linnas Paneeli tänav 4e. Selle 3189ruutmeetrise tootmis- ja ärimaaalghind oli 6,378 miljonit krooni.

Võru linnas, vallas ja Räpinas läks 11 riigi kinnistust loosi vaid kaks. Pakutud hinnad jäid taas alghinna lähedale ning 90 000 kroonist madalamaks. Kehras, Türil, Kareda vallas ja Aegviidu alevis sooviti 11 kinnistust osta vaid kuut.

Kui enampakkumise võitjad polekahe kuu jooksul, arvates enampakkumise tulemuste kinnitamisest sõlminud ostu-müügilepingut, on keskkonnaministril õigus enampakkumise tulemused tühistada.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785