5. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ärimees pettis Hansapangast välja ligi 120 miljonit krooni

Ahne laenaja alustas kahe kortermaja asemel koguni viie ehitamist, kuid valmis ei saanud neist ükski.

Ärimees Kaido Saveljevi hädaorg asub Tallinnas autoturu taga, Nõmme piiri tähistava sildi juures, tuul paisutab rohelisi kilesid, mis katavad peaaegu valmis ehitatud seitsmekorruselise kortermaja aknaauke, kirjutas Eesti Ekspress.

Hansapank teatas mullu sügisel, et sai kinnisvaraturult esimese suuremat sorti kahju, mis ulatus üle saja miljoni krooni, paar nädalat tagasi hakkas levima info, et Hansapanga seni suurim kahju kinnisvarakriisis on seotud juhtumiga, kus üks ahne arendaja võttis laenu kahe kortermaja ehitamiseks, kuid tegelikult alustas hoopis viiega ega saanud valmis mitte ühtki.

Tegemist oli panga petmisega, kinnitas panga pressiesindaja Kristi Künnapas, ühtki nime ta aga ei maininud, sest pank peab hoidma pangasaldust.

Kuid kirjeldatud olukord meenutab üksühele Karsti tänaval toimuvat.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785