3. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraärimees: võib-olla pean taksojuhiks hakkama

Omanimelise kinnisvarabüroo omanik Rein Rahuoja onEesti kinnisvaraturu tuleviku suhtespessimistlik ning ei välista taksojuhiks hakkamist, kirjutas Äripäeva lisa Kinnisvara.

"Ma ei ütle halvasti taksojuhi kohta – see on väärt amet. Võib-olla pean isegi minema taksojuhiks, kui enam kinnisvaras ots otsaga kokku ei vea – maaklerina tunnen ma ju linna hästi!" märkis Rahuoja.

Ta usub, etkinnisvaraturgu tuleb tõmmata veelgi koomale, kuna 2006. aasta paiku pumbati majandusliku kiirarengu tingimustes kinnisvarahindadesse põhjendamatult palju õhku. Nüüd majanduse rahunedes on hinnad hakanud allapoole vajuma.

Languse piir saabub Rahuoja arvates siis, kui taas pääseb maksvusele üle maailmagi tuntud vana tõde: antud asukoha kuu keskmine palk on sama asukoha keskmine ruutmeetri hind. "See kehtis isegi vene ajal, kui kooperatiivkortereid ehitati… Kui hind sinnani langeb, siis on ka piir käes ja ega keegi alla omahinna ka ehitama ei hakka," arvab ärimees. "Välja arvatud juhul, kui muidugi ei tule sellist kollapsit, et peab kõik maha müüma ja minema maale vanavanemate juurde kapsast sööma…" lisab ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785