5. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTP nõuab kaitseministeeriumilt 20 miljonit krooni

Tallinnas Pirital tuntust kogunud ning Rahumäe teel kinnistust loobunud kinnisvaraarendusfirma TTP nõuab kaitseministeeriumilt 19,6 miljoni kroonist tagatisraha ning varalise kahju hüvitamist.

Tallinna halduskohus arutab TTP nõuet sel neljapäeval.Kui kohus TTP kaebuse rahuldab, on sündimas ohtlik pretsedent, mis ähvardab riigivaraenampakkumistetulemused pea peale keerata.

2006. aastal oktoobris pani kaitseministeerium endiste sõjaväegaraazhidega Rahumäe tee 3 kinnistu müüki196 miljoni krooniga. Pakkumise tegemise hetkeks pidid firmad ära maksma 19,6 miljoni kroonise tagatisraha ehk kümnendiku alghinnast.

Täna väidab ministeerium, et kõik enampakkumisel osalejad olid teadlikud, etgaraazhe kaustasid hämara taustaga autoremondi- ja lammutustöökojad. See tähendas, etenampakkumise võitjal oleks tulnudoma kulu ja kirjadega lahingut lüüa.

OÜ Dante Invest pakkus Rahumäe tee 3 asuva kinnistu eest 196,7 miljonit krooni ja AS TTP 252 miljonit. Novembris tunnistas kaitseministeerium enampakkumise võitjaks TTP, aga siis läks vaidluseks.

TTP soovis kinnistut ilmasellel pesitsevate kahtlaste ärimeesteta. Lisaks selgus, et garaažikinnistul on kulukaskeskkonnareostus. Kaitseministeerium ei andnud aga algsetes müügitingimustes järele.

Kuna TTP ei sõlminud kahe kuu jooksul ostu-müügi lepingut, tühistas kaitseminister 2007. aasta märtsis enampakkumise tulemused. Ministeeriumi ja arendaja kukepoks sai sellest aga ainult hoogu juurde.TTP kaebas kaitseministeeriumiTallinna halduskohtusse.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja ütles täna aripaev.ee-le, et kohtuvälisele kokkuleppele ei jõutud, kuna TTP ei nõustunudostmaenampakkumises kehtestatud tingimustel. Ministeeriumi hinnangul ei võimalda riigivara võõrandamise kord TTP-le kui enampakkumise võitjale tagatisraha tagasi maksta.

TTP juhi Peeter Puusepasõnulrikkus kaitseministeerium enampakkumise korraldamise nõudeid, esitades eksitavat ja puudulikku teavet ning muutisenampakkumisel lubatud lepingu põhitingimusi.

Seetõttu eiolnud võimalik ostu-müügilepingut sõlmida, märkis Puusepp. Kuna kinnistu ostu-müügitehing jäi soiku arendajast mitteolenevatel põhjustel, tuleb enampakkumine nurjunuks tunnistada ning raha TTP-le tagasi maksta, lisas Puusepp.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785