Välismaine fond ostis Tallinna Politseimaja

Saksa kinnisvarafond Focus Nordic Cities
ostis Tallinnas Pärnu mnt 139 asuva Politseiameti, Piirivalveameti ja
Põhja-Politseiprefektuuri kasutuses oleva maja.

Ruumide rendileping jätkubilma muudatusteta. Haldusfirma Catella Corporate Finance tegevjuht Aavo Kokk ütles aripaev.ee-le, et politsei on suurepärane rentnik, kes põhimõtteliselt võib majas olla igavesti. "Pikaajaline ja kindel," iseloomustas Kokk rentnikku. Tehingu hinda ta avaldama ei soostunud, kuid kinnitas, etrendihind pole seetõttu oluliselt madalam, et tegu on riigiasutusega. Koka sõnul mängivad rolli peamiselt rentniku suurus ja pikaajalisus.

Kui rendileandja poolt pole Koka sõnul mingit põhjust lepingut katkestada siis rentniku poole pealt sõltub lepingu jätkumine poliitikute otsustest. "Eesti riik on väga selge otsuste struktuuriga ning poliitilist riski siin pole," märkis ta.

ERI Kinnisvara äripindade vanemmaakler Rein Ruusmann ütles aripaev.ee-le, et Politseimaja hinda on võimatu välja arvutada. "Sisuliselt ostsid nad rahavoogu," kommenteeris maakler. Ruusmann osutas, et tegu on kahepoolse riskiga, sest maja on ehitatud spetsiaalselt politsei jaoks. Kui politsei välja koliks, tuleks omanikul teha olulisi ümberehitusi, et seda maja kellegile teisele välja rentida. Samas pole poltseil lihtne leida teist samasugust maja, mis neile sobiks.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed