26. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

G.M. Building müüakse rekordilise 2,9 miljardi dollari eest

General Motors Building`i hind on ajaloo suurim, mis USAs ühe bürootorni eest makstakse, ostu rahastajate hulgas on ka Qatari ja Kuveidi riik.

G.M. Building on osa 3,95 mld dollari suurusest tehingust, mis hõlmab veel kolme 23- kuni 44-korruselist hoonet New Yorgi südalinnas, kirjutas New York Times. Ostja on kinnisvarafirma Boston Properties, tema partneriteks tehingus on Goldman Sachs ning oma riikliku rahaga Qatar ja Kuveit.

G.M. Building on 50-korruseline valge marmoriga kaetud hoone 5. avenüü ja 59. tänava nurgal. Müüjafirma Macklowe loobub selle müügiga oma kinnisvaraimpeeriumi kroonijuveelist. Kogenud kinnisvaraturu mänguri Harry Macklowe` (71) ja tema poja Williami juhitud ettevõte ostis G.M. Building`i 2003. aastal 1,4 mld dollariga. Nüüd sundis laenude tasumise vajadus neid seda müüma. Enne USAd tabanud kinnisvarakriisi asus ettevõte suurendama oma valdusi New Yorgis 7 mld dollari eest, kriisi tingimustes ei olnud aga mõistlikku pikaajalist finantseeringut enam võtta. Seetõttu laenati lühiajalist kõrge intressiga raha Deutsche Bank`ilt ja Fortress Investment Group`ilt.

Ostu-müügi kokkuleppele jõudsid pooled laupäeva varastel öötundidel, tehing viiakse lõpule järgmise mõne kuu jooksul. Raha- ja kinnisvaraturu nigelat seisu arvestades nimetas New York Times tehingut tähelepanuväärseks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785