22. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Landscape Invest alustab Targa kodu aktiivset müüki

Kinnisvaraarendaja Landscape Invest alustab sel nädalavahetusel Tallinnas aadressilJuurdeveo 19 valminud Targa kodu aktiivset müüki.

Landscape Investi müügisekretär Riina Rossar ütles täna aripaev.ee-le, et aktiivne müük läheb lahti pühapäevast, mil toimub esimene kliendipäev. Praegu näeb arenduse kodulehelt, et palju kõneainet ja spekulatsioone tekitanud Juurdeveo tänava majas on müüdud vaid kolm korterit. Ühegi müügis oleva korteri juures pole välja toodud selle hinda.

"Me tahame, et inimesed hinnast ära ei ehmataks," selgitas Rossar. Ta rääkis, et inimesed teevad müügis olevate korteritega esmatutvust just veebilehe kaudu ja kui hinnad tunduvad soolased, jätavad asja sinnapaika.

Hinnad tulid allapoole

Rossar lisas, et enne pühapäeva avaldab arendaja siiski üldise hinnainfo ka kodulehel, kuid eelistabendiselt just konkreetsele ostjale koostatud pakkumisi. Rossar tunnistas, et võrreldes varasemaga on Targa maja korterite hinnad langenud. "Jah, ikka on," sõnas Rossar, "oleme hindu korrigeerinud ja toonud sisse täiendava boonuse, näiteks köögimööbli."

Tarkade ühetoaliste hinnad jäävad praegu 1,1 ja 1,28 miljoni vahele. Kahetoalise saab kätte alates 1,45 miljonist, kolmetoalise 2,2 miljonist ja neljatoalise 2,74 miljonist kroonist.

Rossar lisas, et Targa kodu lahenduse välja töötanud Yoga Intelligence asemel garanteerib targa kodu toimimist uus firma, Yoga. "Meie veel pankrotti ei lähe," sõnas Rossar naljatades, kui aripaev.ee meenutas pisut enne aastavahetust levima hakanud kuulujutte Landscape Investi pankrotist.

Kuulujutud algasid tasumata ehitusarvest

Möödunud aasta detsembri algul spekuleeris keegi LHV foorumis, et Juurdeveo 19 arendaja on sattunud pankrotiseisu. Landscape Investi projektikuht Märt Mathisen ütles aripaev.ee-le toona, et kuulujutud võisid alguse saada ehitajale tasumata arvest.

"Ootamatult hirmsad kuulujutud on alguse saanud ilmselt asjaolust, et oleme viivitusse jäänud ühe ehituse peatöövõtja arve tasumisega, kuid selle osas oleme ehitajaga praeguseks kokkuleppe saavutanud," ütles Mathisen detsembris. Ta lisas, et tark maja valmibmärtsi lõpuks ning korterite müügigaloodetakse lõpetada 2010. aasta kevadeks.

Samas otsis Landscape Invest täiendavaid rahastamisvõimalusi ning kopsakate hüpoteekidega koormatud Juurdeveo tänava kinnistu oli kinnisvaraarendaja tütarfirma Prior Holdingu nimel.

Täna ütles Mathisen aripaev.ee-le, et Juurdeveo targa maja ehitustööde esimene järk lõpebjuunis. Mathisen kinnitas, et Landscape Invest leidis rahastaja, kes kinnisvaraarendaja täbarast olukorrast välja aitas ja raha jätkub kavandatud müügiperioodi lõpuni.

"Lisainvestorit polnud vaja mitte seetõttu, et eelarve oleks lõhki läinud, vaid et algul plaanisime ehitust finantseerida korterite müügist," selgitas Mathisen. "Ehitus seisis tükk aega, vahepealsest segasest seisust saime aga üle."

Yoga Intelligence libises pankrotiseisu2006. aastal

Mullu oli Juurdeveo maja ehitusest raha saamata ehitusel alltöövõtjatena osalenud Eltronil ningYoga Intelligence'il. Kui Landscape Investi maksuvõlg ulatus möödunud aasta detsembris 221 714 kroonini ja on täna 376 015 krooni, siis Yoga Intelligence läks hiljuti pankrotti.

Juba möödunud aasta detsembris võlgnes Yoga Intelligence 608 887 krooni makse. Audiitor oli nende 2006. aasta aruannet kontrollides mõista andnud, et ettevõttesse tuleb kas raha juurde panna või lõpetada pankrotiga.

Mullu detsembris müüs Juurdeveo 19 kortereid ERI Kinnisvara maakler Olle Jürine. Tänaseks on arendaja vahetanud Jürise Arco Vara maakleri Kaie-Liina Blande vastu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785