15. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljar Arakas naaseb oma liistude juurde

Endine Arco Vara tegejuht Viljar Arakas hakkab juhtima Olari Taali, Hannes Tamjärve, Peeter Männi, Arti Arakase, Jaan Pillesaare ja Olav Miili asutatud ärikinnisvarale keskenduvat investeerimisfirmat EfTEN Capital.

„Igaüks saab naasta oma liistude juurde,” lisas Arakas. „Minu liistudeks on kinnisvara.”

"Oleme esialgu huvitatud ainult rahavooga ärikinnisvaraobjektidest nagu bürood, laohooned, kaubanduspinnad ja hotellid. Meil on tugev usk siinsesse ärikeskkonda pikas perspektiivis ning ärikinnisvara on selle lahutamatu osa. Isegi kui lühiajalises vaates valitsevad turul pigem langustrendid, saame teha pikema perspektiiviga investeeringuid ja see annab võimaluse langeval turul võita,” ütles Arakas.

Ettevõtte asutajad moodustavad EfTEN Capital nõukogu, mille esimees on Hannes Tamjärv. Tema sõnul ühendab ettevõtte aktsionäre arusaam, et saabumas on õige aeg kinnisvarasse investeerida. „Lähtuks põhimõttest, et mida raskem aeg, seda huvitavam aeg,” kommenteeris ta.

EfTEN Capitali aktsiakapital jaguneb pooleks kuue asutaja ja tegevjuhtkonna vahel. Aktsiaselts hakkab juhtimislepingu alusel juhtima paralleelselt asutatud EfTEN Kinnisvara ASi investeeringuid, mis hakkab haldama erinevaid soetatavaid kinnisvaraobjekte.

Viljar Arakas lahkus jaanuaris Arco Vara juhatuse esimehe kohalt, samuti on Arco Vara nõukogust lahkunud ettevõtte asutaja Arti Arakas. EfTEN Capitali asutajate sekka kuuluvad veel Hoiupanga ülesehitaja Olari Taal, puidutöötlusfirma Sylvesteri üks asutajaid Peeter Mänd, kinnisvaraettevõtja Olav Miil ja tarkvarafirma Helmes looja Jaan Pillesaar.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785