12. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pro Kapital teenis Baltimaadest 880 miljonit krooni kasumit

Kinnisvaraarendaja Pro Kapital Grupi Balti ärid teenisid mullu konsolideeritud ja auditeerimata andmetel ligi 880 miljonit krooni puhaskasumit.

Pro Kapitali Eesti, Läti ja Leedu ettevõtete äritulu moodustas eelmisel aastal üle 2 miljardi krooni. 2006. aastal oli see näitaja 463 miljonit ning puhaskasum 12 miljonit krooni.

Pro Kapital Grupi juhatuse liikme Andrus Lauritsa sõnul on ettevõtte finantspositsioon tugev ning investeeringud jätkuvad. "Hoolimata muutunud majanduskeskkonnast ei ole plaanis hoogu maha võtta. Pro Kapital on pikaajalise investeerimisprojektsiooniga investor ja plaanime investeerida ka kehvadel aegadel,“ rääkis Laurits.

Pro Kapitali Balti riikide tegevusstrateegia on investeerida asukoha poolest suure arengupotentsiaaliga kinnisvaraobjektidesse, neid turu nõudmiste kohaselt arendada ning müüa. Teine suund on Lauritsa sõnul keskendumine peamiselt suurte kaubanduskeskuste ning terviklike elurajoonide ehitamisele. „See strateegia on olnud edukas,“ sõnas Laurits.

Pro Kapital Grupp arendab oma tütarfirmade vahendusel kinnisvara Eestis, Lätis, Leedus, Venemaal, Ukrainas, Saksamaal ja Itaalias. Eelmisel aastal alustas Pro Kapital Tondi Linnaku arendusprojekti ettevalmistustöödega, järge ootab Kalaranna uusarendus Linnahalli piirkonnas. 2007. aastasse jäi ka Riias asuva Domina Shopping kaubanduskeksuse müük Saksa investeerimisfondile KanAm Grundinvest Fonds. Pro Kapital teeb Baltimaades viie suure arendusprojekti ettevalmistusi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785