9. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvara armastab täitureid

Põgus pilk kohtutäiturite kinnisvarale teeb tavalise inimese, kes suudab 30aastase pangalaenu abil endale kodu soetada, kadedaks. Nimelt on iga teise kohtutäituri nimel 3-4 korterit või maatükki, osa kohtutäiturite vara ülelugemiseks ühe käe sõrmedest ei piisa.

Kuna kohtutäiturid tegelevad iga päev võlgnike kinnisvara müügiga, uurisime, kuidas kohtutäiturid on endale nõnda hulgaliselt varandust soetanud. Millegipärast aga muutsid küsimused isikliku kinnisvara kohta nii mõnegi kohtutäituri vägagi närviliseks.

Kolme Tallinna ja selle lähiümbruse korteri ning ühe maatüki omanik Tallinna kohtutäitur Risto Sepp teatab, et temale kuuluv kinnisvara on tema isiklik elu ja nõuab, et sellest kübetki lehes ei avaldataks. "See on pigem isegi nõue, kui soovitus. See on minu enda asi, kuidas ja mida ma teen oma varaga," ütleb ta.

Alati pole Sepp siiski nii tagasihoidlik olnud - kaks aastat tagasi osales ta oma Allika tänava korteriga edukalt konkursil Kaunis Kodu 2006 ning toona oli ta valmis oma kodu ka ajakirjaveergudel eksponeerima.

Pealinnas kolme korterit ja mujal Eestis kolme maatükki omav Priit Petter lausub: "Rõõm kuulda, et ka kohtutäiturid midagi omavad".

Saaremaal ja Läänemaal tervelt üheksat maatükki omav Haapsalu kohtutäitur Tarvi Söömer on suurema osa maast saanud päranduseks. Hulga valduste haldamisega aga muret polevat, sest enamik maast kas on välja renditud või kasvab sellel mets.

Tallinna kohtutäitur Mati Kadak iseloomustab kohtutäituri ameti tasuvust sõnadega "nälga ei jää".

Kõik kohtutäiturid kinnitavad aga justkui ühest suust, et nende elukutsega pole suure hulga kinnisvara omamine mitte kuidagi seotud.

Ettevõtja Kuldar Salumets ostis kaks aastat tagasi Noarootsi vallas asuva pea 50hektarise maatüki enampakkumiselt, mille korraldas tema tuttav ja praegu temaga Pärnus ühist korterit omav Tallinna kohtutäitur Kristiina Feinman. Aasta hiljem müüs Salumets kinnistu edasi.

Mullu aprillis atesteeriti Kuldar Salumets kohtutäituri asetäitjaks ja ta on asendanud ka Kristiina Feinmani. Kuldar Salumetsale ja Kristiina Feinmanile kuulub Pärnus Papiniidu tänaval asuv 50ruutmeetrine ühine korter, mille nad soetasid samuti mullu aprillis.

Kuldar Salumets ütleb nüüd, et tundis tõesti paari aasta eest toimunud enampakkumise ajal selle korraldajat Kristiina Feinmani, kuid enampakkumise teemat nad tema sõnul omavahel ei arutanud ja pakkumisel osales veel palju huvilisi.

Küsimusele, miks omab Salumets inimesega, keda ta pelgalt teab, Pärnus ühist korterit, vastas mees, et tegemist on kahe täiesti erineva asjaga ja ühine korter soetati aasta aega pärast kõnealust enampakkumist.

Kristiina Feinman jättis küsimustele sisuliselt vastamata ja saatis küsimustele napi vastuse e-kirja teel. Selles seisis: "Ei kommenteeri. Minule kuuluvat vara mitte avaldada meedias. See võib ohustada minu elu."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785