9. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aprillis kinnisvara hinnad langesid

Maa-ameti andmetel langes Tallinna korterite keskmine tehinguhind aprillis alla 23 000krooni ruutmeetri kohta. Tehingute mahud siiski tõusid.

Märtsis oli Tallinna korterite keskmine ruutmeetrihind veel 23 070 krooni ruutmeeter ning eelmise aasta märtsis 26 600 krooni ruutmeeter.

Kõige kiiremini on viimasel kuul langenud Lasnamäe hinnad: kui märtsis oli seal keskmine ruutmeetri hind 19 000 krooni, siis aprillis oli keskmine hind langenud 18 000 kroonini ruutmeetri kohta.

Kui BNS kirjutas täna, et aprillis pöördus kinnisvaraturg taas tõusule, siis peeti silmas tehingumahtusid, mis tõepoolest tõusid. BNS viitas Maa-ameti andmetele, mille järgimärtsis tehti üle Eesti kokku 4378 tehingut 3,479 miljardi krooni mahus, siis aprillis olid need numbrid vastavalt 5199 tehingut ja 4,735 miljardit krooni. Märtsiga võrreldes kasvas aprillis tehingute arv esialgsetel andmetel seega ligi viiendiku ja tehingute kogumaht 36 protsenti.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785