8. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luik ja Kilk plaanivad Kadrioru pargi serva kortermaja

Rein Kilgi ja Tormi Soovälja juhitav ning ettevõtjale Hans H. Luigele kuuluv OÜ Kadrioru Residents kavandab Tallinnas Narva maantee ja Pirita tee risti Kadrioru pargi serva klaasist neljakorruselist korterelamut.

Tallinna linnavalitsuse algatatud Narva maantee 108 kinnistu detailplaneeringu käigus võib Luige firmale Minigert kuuluv Kadrioru Residents saada loa rekonstrueerida kinnistul asuv arhitektuuriväärtusega kolmekorruseline maja valdavalt äriruumideks ning ehitada klaasfassaadiga kuni neljakorruseline 23 korteriga korterelamu, kirjutas BNS.

Detailplaneeringu algatamist taotles aastaid tagasi Gunnar Kobin.

Narva maantee 108 kinnistu detailplaneeringuala suurus on 0,88 hektarit, seal asub viis amortiseerunud hoonet, millest üks kolmekorruseline peahoone on väga väärtuslik, seisab Tallinna linnavalitsuse planeeringu algatamise korralduses.

Planeeritaval maa-alal on kõrghaljastus - seal kasvab umbes sadakond puud. Suuremad puud on ligi 200 aastat vanad, olles osa endise suvemõisa algsest haljastusest, mida on eelmisel sajandivahetusel täiendatud põhiliselt okas- ja lehtpuudega. Kõrghaljastusega kinnistu peaks kujundatama pargiks.

Klaasist välisilmega kaks väiksemat neljakorruselist ja soklikorrusega ühendatud majaosa peaksid parki peegeldama. Konstruktiivselt moodustaksid maapealsed hooneosad ühe terviku, mis ei tohi takistada vaadet väärtuslikule majale ei Narva maantee ega Kadrioru pargi poolt.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785