8. mai 2008
Jaga lugu:

Hansapanga asutaja tõmmatud Lätis korruptsiooniskandaali

Alles hakkas vaibuma skandaal Merko ümber, kui uue Läti korruptsiooniskandaaliga on kaudselt seotud ka Eesti kinnisvaraarendaja, kirjutab Delovoje Vedomosti.

Hansapanga asutaja Andres Saame likvideeris möödunud aasta lõpul silmagi pilgutamata 10 aastat edukalt tegutsenud ASi Fenniger. See on esmapilgul täiesti arusaamatu, kuna veel eelmise aastal maksis Fenniger 70 miljonit krooni dividende ja kergitas Saame Eesti kolmandaks dividendisaajaks.

Asi on ilmselt Fennigeri Läti tütarfirmas Eldikrija A/S, mis jättis Riiga maha korruptsioonijälje, oletab Delovoje Vedomosti.

Veebruaris vahistati altkäemaksu võtmise kahtlusega Riia linna arendusosakonna endine juhataja Vilnis Strams. Sama korruptsioonijuhtumi raames võtsid uurijad märtsis kinni ka endise Riia ja Jurmala linnapea Andreis Inkulise, kesjuhib Eldikrija A/Si nõukogu.

Korruptsiooniskandaali on segatud teinegi eestlane, Riias NCC Konstrukcija kinnisvaraprojekti müügiga tegelenud Priit Toomingas.Veel möödunud suvel kirjutas äriuudiste portaal BBN sellest 2000 korteri ehitamise projektist kui 3,9 mld kroonisest investeeringust.

Saame väitis dv.ee-le, et ta ei likvideeri Fennigeri, vaid lihtsalt ühendab selle emaettevõtte Cross Holdinguga. Ümberkorralduste põhjusena nimetas ta vajadust muuta ettevõtete grupp paremini juhitavaks.

Saame ütles, et on Lätis toimuva korruptsiooniuurimisega kursis, kuid eitas Fennigeri ümberkorralduste ning korruptsiooniskandaali seotust. Saame hinnangul Läti poliitilise võitluse käigus puhkenud demonstratiivne skandaal temafirmat ei mõjuta.

"Tean Priit Toomingast sama palju kui teisigi ehitusfirmade juhte," ütles Saame ja lisas, etkorruptsiooniskandaali sattunudToomingase tõttu taoma Läti projekte küll ei peatada ei kavatse. Projektid valmivad planeeritud tähtajaks, lubas Saame.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt