6. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kirsiaias müüdi kolme kuuga üks krunt ja üks majaosa

Värskest Q Vara börsiteatest selgub, et kinnisvaraarendaja müüs Kirsiaia elamupiirkonnas selle aasta esimese kolme kuuga ühe krundi ja ühe majaosa.

Esimese kvartali lõpuks oli 30 majaosast müüdud 17 ja 16 krundist 10.

Silukanis sõlmis Q Vara selle aasta aprillis kaks müügitehingut. Neli paarismaja sai valmis ja neid antakse klientidele üle. Teises kvartalis valmib kuus majaosa, mis antakse kohe ka ostjatele üle.

Ehituse kallinemise tõttu neelasSilukani projekt täiendavalt 8 miljonit krooni.

Teises kvartalis valmiv arendusprojekt 365 ühtki ostjat aasta esimese kolme kuuga ei leidnud. Maja sai aknad ette ja peale fassaadi viimistlemist jätkusid sisetööd.

Q Vara I kvartali konsolideeritud äritulud ulatusid 23,4 miljoni kroonini. Möödunud aastal samal ajal olid äritulud 16,1 miljonit krooni. Müügitulude kasv tulenes peamiselt Silukani projekti käivitumisest, märkis kinnisvarafirma.

Võrreldes aasta varasemaga vähenesid Q Vara ärikulud peaaegu veerandi võrra, 12,6 miljonilt kroonilt 9,6 miljoni kroonini. Suurim kokkuhoid tõusis inimeste koondamiselt.

Q Vara I kvartali ärikahjumiks kujunes ligi 6 miljonit krooni. aasta varem oli ärikahjumiks 11,7 miljonit krooni. Kontserni netokahjum ulatus 12,5 miljoni kroonini. Mullu oli netokahjumiks 18,2 miljonit krooni.

Seejuures maksis Q Vara kvartali jooksul 7,9 miljonit krooni intresse. Aasta varem olid intressikulud väiksemad, kuid täpset võrdlusnumbrit Q Vara oma tänase börsiteate selgituses välja ei too. Kasumiaruande põhjal kulus intressile mullu 7,1 miljonit krooni.

"2007. aasta teises pooles suurendas kontsern laenukohustuste mahtu ning tõusid ka laenude intressimäärad," selgitas Q Vara.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785