2. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA kodanikud lihtsalt jalutavad oma kodudest minema

Kui USA-s maja väärtus langeb allapoole seda summat, mille omanik pangale võlgu on, siis võib inimene lihtsalt minema jalutada ning mingeid täiendavaid kohustusi tal enam pole. Kahju kannab pank.

Tarkinvestor.ee analüütik Kristjan Lepik kirjeldab oma portaalis ühte reaalset juhtumit. Pere ostis 2005. a. jaanuaris maja, hinnaks oli 1 157 000 dollarit.Inimesed ei pidanudise üldse raha mängu panema. Kuna kinnisvarahinnad tõusid, siis 2007. a. aprilliks oli pere laenanud 491 000 dollaritjuurdening tarbis ära. Entkinnisvarahinnadhakkasid langema. 2007. a. lõpus otsustas pere sellest majast loobuda. Laenu oli võetud kokku pea 1,5 mln dollarit, kuid maja müügihind oli selleks hetkeks vaid 1,2 miljonit.0,3 miljonit kahjumit tuleb kanda pangal. Pere sai kolm aastat väga kenas majas elada ning pea pool miljonit ära tarbida.

Ainus probleem on, et sellise "ära jalutamise" tagajärjel inimesel enam mõnda aega panka asja ei ole.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785