2. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prescott süüdistab panku kinnisvarabuumis ja ahnuses

Endine Inglismaa asepeaminister John Prescott süüdistab kohalikke ahneid panku viimase kümne aasta kinnisvarabuumi toitmises ja majanduse destabiliseerimises.

Intervjuus Property Weekile ütles Prescott, et Suurbritannia pangad on ära kasutanud dekaadi alguse majandustingimusi, vahendas guardian.co.uk.

„Pangad moonutasid turgu,“ ütles Prescott, „me andsime neile stabiilsuse, asja, mida nad küsisid dekaade. Nüüd valitsev ebastabiilsus tuli turust endast.“

1997-2006 Suurbritannia kinnisvarapoliitika eest vastutanud Prescott ründas panku veel seetõttu, et nad on laenamiskriteeriumid väga madalale lasknud. See on tema sõnul tõstnud kinnisvarahinnad mittejätkusuutlikule tasemele. Prescott süüdistas panku ka totaalses ahnuses.

Briti kinnisvarahinnad tõusid hoogsalt 1996-2006, kuid nüüd need langevad.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785