2. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lennuamet kärpis Pärnu mnt piimatööstuse tulevast kõrgust

Arhitekt Ignar Fjuki sõnul ei lubanud lennuamet Pärnu mnt piimakombinaadi lao asemele kõrghooneid.

„Sinna kõrghooneid ei tule. Lennuameti piirangud võtavad selle võimaluse ära.Kui me paar aastat tagasi mõtlesime sinna rajada 24- ja 27korruselisi kõrghooneid, siis nüüd on kõrgeim planeeritud hoone 17korruseline. Tallinna mõttes pole see kõrghoone. Kogu Lasnamäe, Mustamäe ja Õismäe on 16korruselisi täis,“ kommenteeris planeeringut koostav arhitekt Ignar Fjuk.

Planeeritav ala on tegelikult oluliselt laiem, aga piimakombinaat ja ISKU maja jäävad linnavalitsuse koostatud kõrghoonete teemaplaneeringusse.

Arhitektisõnul on mitmed omanikud planeeringus kokkuleppinud, et tekiks sünergia.

„Praegu on planeering menetluses ja ootab erinevaid kooskõlastusi. See on nii suur planeeringuala, et selle menetlemine võtab paratamatult palju aega. Kui kõik läheb hästi, siis jaanipäevaks on detailplaneering algatatud. Arendatav ala läheb iseenesest kõrghoonete teemaplaneeringu piiridest välja. Kõrghoonete ala on üksnes piimatööstuse tükk,“ lisa Fjuk.

Ignar Fjuki planeeritav kõrghoonete teemaplaneeringu ala hõlmabkinnistuid Pärnu mnt 139F (ISKU Maja); Pärnu mnt 139 E ja D (omanikuks peamiselt Peamiselt Mati Tusovi firma Raldon Arendus, aga ka teised) ning Pärnu mnt 160 (A-J) (omanikud Arvo Tiirmaa (32%); Eerik Entsik (32%) ja teised).

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785