Ehitussektor prognoosib kasvu ka selleks aastaks

Eesti ehitusmaterjalide tootjad ja müüjad
kasvatasid möödunud aasta jooksul oma müügikäivet ning prognoosivad käesolevaks
aastaks kasvu, näitas ehitusmessi raames läbi viidud küsitlus.

Samas selgub küsitlusest, et müügikäive kasvas vaid veidi enam kui pooltel ettevõtetel, 27 protsendil küsitletutest oli see jäänud samale tasemele ning 13 protsendil langenud, teatas küsitluse korraldaja AS Eesti Näitused.

Küsitletud ehitusmaterjalide firmadest ootas käesoleval aastal käibe kasvu 64 protsenti. 25 protsenti leidis, et müük jääb võrreldes möödunud aastaga samale tasemele ning vaid 11% protsenti prognoosis langust.

Üle poolte vastanutest näeb müügitulemuste potentsiaalse kasvatajana avaliku sektori hankeid. Avalikule sektorile järgnes ootus erasektori tellimustele ja ekspordivõimaluste avardumisele.

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevjuhi Enno Rebase sõnul näitab küsitlus, et hoolimata vastandlikest signaalidest nii tellijatelt kui ka meediapildist, on enamik ehitusmaterjalide tootjaid siiski kasvu säilitanud. „Antud küsitluse raames ei uuritud täpseid müüginumbreid, seega kasvu suuruse osas meil täpsemad andmed puuduvad,” lausus Rebane.

„Positiivne on, et materjalide tootjad ja müüjad on säilitanud ka optimismi käesoleva aasta suhtes – hoiakut kujundame ju eelkõige meie ise ning sellest sõltub ka arengusuund. Samas on minu arvates ootus avaliku sektori tellimustele liiga suur, seda enam olukorras, kus riik oma kulutusi kriitiliselt üle vaatab,” märkis Rebane.

ASi Eesti Näitused poolt messi „Eesti ehitab 2008” raames korraldatud küsitluses osales kokku 152 ehitusmaterjalide tootmise ja müümisega tegelevat ettevõttet.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed