4. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitussektor prognoosib kasvu ka selleks aastaks

Eesti ehitusmaterjalide tootjad ja müüjad kasvatasid möödunud aasta jooksul oma müügikäivet ning prognoosivad käesolevaks aastaks kasvu, näitas ehitusmessi raames läbi viidud küsitlus.

Samas selgub küsitlusest, et müügikäive kasvas vaid veidi enam kui pooltel ettevõtetel, 27 protsendil küsitletutest oli see jäänud samale tasemele ning 13 protsendil langenud, teatas küsitluse korraldaja AS Eesti Näitused.

Küsitletud ehitusmaterjalide firmadest ootas käesoleval aastal käibe kasvu 64 protsenti. 25 protsenti leidis, et müük jääb võrreldes möödunud aastaga samale tasemele ning vaid 11% protsenti prognoosis langust.

Üle poolte vastanutest näeb müügitulemuste potentsiaalse kasvatajana avaliku sektori hankeid. Avalikule sektorile järgnes ootus erasektori tellimustele ja ekspordivõimaluste avardumisele.

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevjuhi Enno Rebase sõnul näitab küsitlus, et hoolimata vastandlikest signaalidest nii tellijatelt kui ka meediapildist, on enamik ehitusmaterjalide tootjaid siiski kasvu säilitanud. „Antud küsitluse raames ei uuritud täpseid müüginumbreid, seega kasvu suuruse osas meil täpsemad andmed puuduvad,” lausus Rebane.

„Positiivne on, et materjalide tootjad ja müüjad on säilitanud ka optimismi käesoleva aasta suhtes – hoiakut kujundame ju eelkõige meie ise ning sellest sõltub ka arengusuund. Samas on minu arvates ootus avaliku sektori tellimustele liiga suur, seda enam olukorras, kus riik oma kulutusi kriitiliselt üle vaatab,” märkis Rebane.

ASi Eesti Näitused poolt messi „Eesti ehitab 2008” raames korraldatud küsitluses osales kokku 152 ehitusmaterjalide tootmise ja müümisega tegelevat ettevõttet.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785