24. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saue uusasukad on arendajaga kimpus

Paljudele Saue peredele tähendab kinnisvaraarendaja Rein Valgu nimi puuduvaid lepinguid, vigaselt ehitatud maju ja aastatepikkust peitusemängu.

Saue linna serval asuva Kadaka elurajooni elanikel hakkab arendaja lubaduste täitmist oodates kannatus otsa saama: esimene kohtuasi on käimas ja elanikke koondav selts lubab lisa, piirkonnas elab kokku ligi 80 peret, kes kõik ostsid oma majad või krundid Rein Valgu firmadelt AS Knoke või OÜ Forting Invest, kirjutas Postimees.

Pärast raha kättesaamist arendaja kadus ning jättis ostjatele ehitusvigadega majad, kasutusloata gaasi- ja veetrassid ning peaaegu olematu dokumentatsiooni, see omakorda tähendab, et elanikel ei ole mingit võimalust saada oma kodudele kasutusluba ja ehitamata on ka kvartalisisesed teed.

Kannatus katkes esimesena Kadaka elanikul Veiko Palmil, kes loodab silmapiirilt kadunud arendajaga kohtuistungil peatselt silmast silma kohtuda.

Mullu asutasid nördinud elanikud Muskaadi, Melissi, Viigimarja, Kadakamarja ja Aniisi tänavalt MTÜ Saue Kadaka elurajooni Selts, mille algne eesmärk ühistegevust arendada on asendunud oma õiguste eest võitlemisega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785