23. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põlluministeeriumi varamüük käib üle kivide ja kändude

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles täna riigikogu infotunnis, et ministeeriumi plaan müüa sel aastal 100 miljoni krooni eest vara jääb suure tõenäosusega selles mahus täitmata.

"Tartu Agro maade müük on praegu peatatud maanteeameti palvel, kes planeerib Tallinna–Tartu–Luhamaa maantee ehitust ja sellega seoses me oleme sunnitud praegu Tartu Agro maade erastamise peatama," ütles Seeder. "Ja mitmed objektid on ka olnud juba mitmekordselt – pandud müüki, kuid me ei ole saanud ühtegi pakkumist."

Seederi sõnul ei soodusta praegune kinnisvaraturg müüki. "Arvan ka, et riigil ei ole mõistlik müüa päris võileivahinna eest kõiki varasid hetkel ka. Nii et me peame väga kaalutletult suhtuma nendesse objektidesse, mida me veel müünud ei ole, või mida meil ei ole õnnestunud müüa, ja tegema korraliku revisjoni, mida veel sellel aastal müüa ja mida tulevikus on võimalik müüa," rääkis ta. "Aga võin kinnitada, et kõik see vara, mis sellel aastal oli planeeritud – kui meil ei õnnestu müüa, siis me kindlasti tulevikus müüme, sest see ei ole riigile vajalik vara. Ja kindlasti on veel täiendavaid varasid tulevikus, mida müüa annab. Aga see ei ole sadades miljonites kroonides, see pigem on kümnete miljonite kroonide suurusjärgus."

Põllumajandusministri sõnul ei lapi ministeerium selle aasta planeeritud vara müügiga eelarveauke, vaid on riigivara erastamise nimekirja koostanud juba möödunud aasta suvel ning varamüük on seega täiesti korraline ja planeeritud tegevus. Seni on ministeeriumil õnnestunud müüa maatükid Pärnumaal, paar kinnistut ja korter Tallinnas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785