21. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arti Arakas lahkub Arco Vara nõukogust

Arco Vara saatis börsile parandatud teate aktsionäride korralise üldkoosoleku kokkukutsumise kohta, muu seas seisab seal ka, et nõukogu liige Arti Arakas esitas nõukogu liikme kohalt tagasiastumise avalduse.

Seoses hilinenud üldkoosoleku kokkukutsumise teate avaldamisega üleriigilises päevalehes on muudetud üldkoosoleku toimumise päeva ning sellest tulenevalt dividendiõiguslike aktsionäride nimekirja fikseerimise kuupäeva; samuti on muudetud punkti 4, seisis teates.

Arco Vara ASiaktsionäride korraline üldkoosolek toimub 13. mail kell 13.00 Tallinnas aadressil Tõnismägi 2, Rahvusraamatukogu konverentsikeskuses.

Muudetud punkt 4 näeb nüüd välja selline:

4. Oma aktsiate omandamise õiguse andmine Nõukogu teeb ettepaneku oma aktsiate omandamise õiguse andmiseks järgmistel tingimustel:

a) Aktsiaseltsil on õigus viie aasta jooksul üldkoosoleku otsuse vastuvõtmisest omandada oma aktsiaid.b)Aktsiaseltsi poolt omandatavate aktsiate nimiväärtuste summa ei või ületada 10% aktsiakapitalist.c)Ühe aktsia eest tasutav summa ei või olla väiksem kui pool aktsia nimiväärtusest ega suurem kui Arco Vara AS aktsiaga aktsia omandamise päeval Tallinna Börsil tehtud viimase iseseisva tehingu hind või Tallinna Börsil aktsia omandamise päeval väljendatud kõrgeim kehtiv sõltumatu ostupakkumine;d)Oma aktsiate eest tasutakse varast, mis ületab aktsiakapitali, reservkapitali ja ülekurssi.

5. Nõukogu liikme tagasikutsumine ja uue nõukogu liikme valimine.

Nõukogu liige Arti Arakas esitas avalduse nõukogu liikme kohalt tagasiastumise kohta. Nõukogu teeb ettepaneku kutsuda nõukogu liige Arti Arakas nõukogu liikme kohalt tagasi ning valida uus nõukogu liige, kelle kohta esitab nõukogu informatsiooni täiendavalt.

Koosolekul hääleõiguslike aktsionäride nimekiri fikseeritakse kell 23:59 üldkoosoleku toimumise päevale vahetult eelneva päeva õhtul.

Korralisest koosolekust osavõtjate registreerimine algab 13.05.08 kell 12.30.

Arco Vara nõukogu esimehe Richard Toomingase sõnul peab küsimusele, miks Arti Arakas esitas nõukogule lahkumisavalduse ise vastama. "Arti Arakas peab sellele küsimusele ise vastama. Praeguseks onmeil 2-3 kandidaati ning rohkem ei ole muudatusi ette näha," märkis Toomingas ning lisas, et Viljar Arakase kandidatuuri ei ole arutatud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785