18. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivas: üle 800 miljoni investeeringuid juba töös

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) nõukogu esimees Taavi Rõivas ütles, et ministeeriumide otsus kärpeid teha puudutab ka neid, kuid üle 800 miljoni aktsiaseltsi selleks aastaks kavandatavatest investeeringutest on juba töös.

„RKAS on riigi lepinguline partner ning kui ministeeriumid otsustavad kokku hoida kinnisvarainvesteeringute arvel, mõjutab see kindlasti ka RKASi 2008. aasta investeeringute kogumahtu,“ kommenteeris Rõivas säästuprogrammis osalemist.

Rõivas lisas, et üle 800 miljoni RKASi selle aasta investeeringutest on tänase seisuga juba töös.

„Oluline on mõista, et RKAS on riigi omandis olev ettevõte, mitte riigieelarveline asutus. RKAS on riigi tellimuste täitja, meie arendusprojektid on investeeringute ja kuludena vastavate ministeeriumide ja nende allasutuste eelarveridadel. Kui riik otsustab mõnest tellimusest loobuda või tellimuse mahtu vähendada, korrigeerib ka RKAS vastavalt oma plaane,“ selgitas nõukogu esimees.

Rõivas ei osanud öelda, millistest projektidest tuleks vajadusel loobuda, kuna RKAS ei tee poliitilisi otsuseid.

Ehitushindade langust kommenteeris Rõivas, et ehitussektoris on elamuehituse mahtude vähenemisest tingituna konkurents tugevnenud ja tugevneb veelgi, see omakorda avaldab survet ka ehitushindadele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785