16. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõnajalad tahavad naabrit ehitusõigusest ilma jätta

Äri- ja lauluperekond Sõnajalg taotleb naabruses asuva kinnistu võtmist looduskaitse alla, mis võiks maa omanikult võtta ehitusõiguse.

Viivi ja Siiri Sõnajalg esitasid koos abikaasadega keskkonnaministrile ettepaneku võtta Salme valla Laidunina hoiuala koosseisu Kadakaranna kinnistu, mille üks omanik on Viivi ja Siiri Sõnajala ema Elvi Maripuu ja teiseks omanikuks Solar Invest OÜ, kirjutas Oma Saar.

Sõnajalgade ettepanekus keskkonnaministrile seisab, et paljud tegevused Kadakaranna kinnistul viitavad kavandatavale ehitustegevusele. Oma pöördumises keskkonnaminister Jaanus Tamkivile paluvad Sõnajalad, et enne kui nende välja pakutud ettepaneku osas ei ole otsust langetatud, ei väljastaks Salme vald antud alale ehitusluba ning muid haldusakte, mis võivad ettepanekus käsitletavat maa-ala mõjutada.

“See on Sõnajalgade poolt väga ebanormaalne käitumine,” ütles Salme valla maanõunik Jüri Kluge, selgitades, et Sõnajalad kavatsevad pöördumisega keskkonnaministri poole kehtetuks muuta 2005. aastal kooskõlastatud ja kinnitatud planeeringu.

“Nad taotlevad, et kinnistu teised omanikud ei saaks sellele alale ehitada,” kommenteeris Kluge. Valla maanõuniku sõnul puudutab antud ala nelja veel valmimata majapidamist, mis on planeeringus olemas ja selleks kooskõlastuse saanud.

Keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Brita Merisalu ütles, et kaitse alla võtmise taotlused ei ole sugugi igapäevased, sest enamik väärtuslikke kooslusi ja elupaiku on juba kaitse all.

Kadakaranna kinnistu üks omanikke Solar Invest OÜ esindaja Peeter Möllits ütles end teadvat, et Sõnajalad on mingisugused avaldused kinnistu kohta esitanud, kuid nende sisust ta teadlik ei ole.

Möllitsa sõnul ostis firma kehtiva planeeringuga kinnistu ja tema arvates tähendaks looduskaitseala laiendamine antud kinnitustule ning ehitustegevuse keelamine firmale kahjumit. “Kes siis selle kahju korvab?” küsis Möllits.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785