9. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva linn müüb enampakkumisel tühjaks jäänud koolimaja

Narva linnavalitsus müüb enampakkumisel alghinnaga 15 miljonit Eesti krooni Narva kesklinnas asuva Narva Juhkentali Kooli, mis seoses õpilaste arvuka vähenemisega suleti.

Kooli reaalosaks on 4 korruseline koolihoone, milles on 3556 m² kasulikku pinda ja 2korruseline töökoda-ladu-garaaž. Lisatingimustena on kuulutuses toodud, et kinnistule ehitatavad hooned ei või olla kõrgemad, kui 5-6 korrust ja uus omanik on kohustatud investeerima varasse vähemalt 60 miljoni krooni ulatusesviie aasta jooksul müügilepingu sõlmimisest vastavalt ostja poolt pakutud graafikule.

Õpilaste arvu vähenemine viib õppekoha maksumuse kasvuni eelkõige majanduskulude arvelt, sest täielikult komplekteeritud klasse on koolides tunduvalt vähem, kui koolil täituvuse ressurssi, teatas Narva linnavalitsus.

Narva linnas läbi viidud demograafilise olukorra analüüs näitas, et ajavahemikul 1988.-2004. aastatel on sündimus langenud 53,4% võrra ehk 2,1 korda. 1999.-2005. aastate on jooksul õpilaste arv Narva linna koolides vähenenud 30,7% ehk 3330 õpilase võrra. Prognoosi järgi aastatel 2005-2010 väheneb õpilaste arv veel 13,5% võrra.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785