2. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõnis Rüütel: eluasemeturul langevad hinnad 10 protsenti

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektor Tõnis Rüütel prognoosib eluasemeturule selleks aastaks kümneprotsendilist hinnalangust.

Kuigi möödunud aasta jooksul on eluaseme hind langenud 20 protsenti, pole Rüütli sõnul põhjust rääkida kinnisvaramulli lõhkemisest, vahendas ETV24"Aktuaalset kaamerat".

Rüütli sõnul tehakse 70 protsenti kõigist Eesti kinnisvaratehingutest Tallinnas. "Täna on 9000 korterit, mis on nii öelda pimedad aknad ja umbes kaks korda nii palju on turul veel sellist pinda, mis on kas vaikses müügis või on tegelikult ka portaalides pakkumisel," selgitas Rüütel.

Rüütel ütles, et eluasemete hinna langust on keerukas prognoosida, sest kuigi möödunud aastal oli keskmine hinnalangus 20 protsenti, oli ka neid objekte, mille hind tõusis. "Kui on 200 protsenti olnud viimaste aastate tõusu ja kui siis 20 protsenti on langust, ... siis ei saa ju mingisuguse mulli lõhkemisest rääkida".

Kinnisvarafirmade liidu tegevjuhi hinnangul võib hind aasta jooksul langeda veel 10 protsenti.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785