2. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuhlbach: enne 2010. aastat ei tasu eluruumide hinnatõusust unistada

Riigi Kinnisvara ASi arendusosakonna juhataja Hannes Kuhlbachi sõnul selgub tõde kinnisvaraturul peale lao tühjaksmüümist ning enne 2010. aastat ei tasu elamispinnaturul hinnatõusust unistada.

„2007. aasta alguses oli turg vaikses regressioonis, tehingute aktiivsus oli kukkunud 2-3 korda. Tõde eluasemeturul selgub peale lao tühjaksmüümist, ilmselt aastatel 2008/2009. Eluasemelaenu saab nüüd karmimatel tingimustel ja reaalse palga/omafinantseeringu olemasolul, 2006. aasta tingimused ei naase 10 aasta jooksul,“ prognoosis eilsel Eesti Kinnisvarafirmade liidu konverentsil Hannes Kuhlbach.

„Müügiajad on mõõdetavad kvartalites ja aastates, mitte päevades. Hinnakorrektsioon elamispinnaturul 20-40% toob meid tagasi 2006. aasta algusesse. Küsimus on langusfaasi pikkuses, et rääkida krahhist. 2008. aasta on otsustav“ märkis Kuhlbach.

"Eluaseme soetamine on pikaajaline kohustus, inimesed kaaluvad seda ja võibolla jõuavad järeldusele, et ei julge," vihjas Kuhlbach sellele, et potentsiaalseid ostjaid takistab turul emotsionaalne barjäär ning kindlustunde alanemine.

Enne 2010. aastat pole tema sõnul elamispinnaturul hinnatõusust mõtet unistada. "Igal turul on võimalik aga võita," märkis ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785