31. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saudi-Araabiasse ehitatakse 1,6 km pilvelõhkuja

Maailma kõrgeima hoone, 1,6 km pilvelõhkuja, plaanib püsti pannaSaudi-Araabia multimiljonär prints al-Walid bin Talal, kellele muuhulgas kuulub Londoni luksushotell Savoy. Pilvelõhkuja, mille nimeks saabThe Mile Hight Tower, läheb maksma 5 miljardit dollarit.

Maailma kõrgeim hoone kerkib Punase mere ääres asuva Jeddahi sadama lähedale. Hoone on kordi kõrgem kui praegu planeeritavad või ehitusjärgus olevad pilvelõhkujad Dubais ja Kuveidis, kirjutas The Telegraph.

Hoone, mille nimeks saab The Mile High Tower, edestab kõrguselt oma lähimat konkurenti, Dubaisse ehitatavat Burj Dubai hoonet ligi poole võrra ning on Londoni Canary Wharfi hoonest ligi seitse korda kõrgem.

Käesolev projekt paneb proovile arhitektide ja inseneride võimed, kuna projekteerida on vaja hoone, mis peaks vastu 1,6 km kõrgusel olevale temperatuurile.

Siiani on maailma kõrgeimaks hooneks peetud alles ehitusjärgus olevat Burj Dubaid, mis peaks valmima 2009. aastaks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785