3. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Unt: kinnisvarast kaob 10 000 töökohta

Tänasel SEB Ühispanga pressikonverentsil hoiatas panga juhatuse liige Riho Unt, et kinnisvara ja ehitussektoris võib kaduda kümneid tuhandeid töökohti.

Kui ehitusbuumi alguses töötas ehituses 40 000 inimest, siis viimase viie aastaga on töötajate arv kahekordistunud ning kinnisvara valdkonna töötajate arv on täienenud 10 000 inimese võrra, osutas ta. "See vahe on kindlasti koht, mis on löögi all," sõnas Unt. Ta märkis, et Baltikumis teeb just Eesti majandus kõige järsema kukkumise. SEB Ühispanga ennustuse järgi kasvab tänavu Eesti SKP kõige vähem – 4,5%.

„Seda prognoosi peame ilmselt veelgi korrigeerima,“ möönis Unt.

Seevastu Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor Tarmo Lige sõnas teemat kommenteerides, et ehitussektoris kaob sel aastal kindlasti vähem töökohti kui 10 000. Unt aga ennustas, et töötust ohustavad riskid osutavad tulevikus veelgi suuremaks, kui praegu arvata võib.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785