Vallajuhid tükeldasid sõpradele mõisa

Jõelähtme vald taotleb riigilt loodus- ja
muinsuskaitsealust Kostivere mõisakompleksi, et tagada selle säilimine
tervikalana, ometi on vald ise viimaste aastate jooksul muinsuskaitsjate
teadmata pargist välja lõiganud kuus kinnistut.

Kõik kuus kinnistut said uue omaniku maareformi käigus ning eraldati mõisasüdamest, mis siiani on olnud reformimata riigimaa, firmad said kinnistute omanikuks ühe skeemi järgi, erastades teenindusmaad RASi Tallinna Linnukasvatus õigusjärglaselt Loo Laenu- ja Hoiuühistult maa- ja põllumajandusreformi käigus saadud hoonete juurde, kirjutas Postimees.ee.

Endine vallavanem ja praegune volikogu liige Taimi Saar­ma kinnitas, et kuigi vald soovis erastamise alguses linnuvabrikult endale kogu kompleksi, anti üle vaid mõisa peahoone, ülejäänud hooned said osakute eest endale värsked aktsiaseltsid.

«Tegime neile pakkumise, et vald ostab hooned vallasvarana välja, aga kõik polnud nõus müüma ja see saigi takistuseks,» ütles ta.

Harjumaa keskkonnateenistusel mõisakompleksi jagamisele vastuväiteid ei olnud, muinsuskaitseamet kuulis hoonete erakätte minekust aga Postimehelt ning ameti õigusnõuniku Reesa Paatsi sõnul on vald seega rikkunud seadust.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed