26. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vallajuhid tükeldasid sõpradele mõisa

Jõelähtme vald taotleb riigilt loodus- ja muinsuskaitsealust Kostivere mõisakompleksi, et tagada selle säilimine tervikalana, ometi on vald ise viimaste aastate jooksul muinsuskaitsjate teadmata pargist välja lõiganud kuus kinnistut.

Kõik kuus kinnistut said uue omaniku maareformi käigus ning eraldati mõisasüdamest, mis siiani on olnud reformimata riigimaa, firmad said kinnistute omanikuks ühe skeemi järgi, erastades teenindusmaad RASi Tallinna Linnukasvatus õigusjärglaselt Loo Laenu- ja Hoiuühistult maa- ja põllumajandusreformi käigus saadud hoonete juurde, kirjutas Postimees.ee.

Endine vallavanem ja praegune volikogu liige Taimi Saar­ma kinnitas, et kuigi vald soovis erastamise alguses linnuvabrikult endale kogu kompleksi, anti üle vaid mõisa peahoone, ülejäänud hooned said osakute eest endale värsked aktsiaseltsid.

«Tegime neile pakkumise, et vald ostab hooned vallasvarana välja, aga kõik polnud nõus müüma ja see saigi takistuseks,» ütles ta.

Harjumaa keskkonnateenistusel mõisakompleksi jagamisele vastuväiteid ei olnud, muinsuskaitseamet kuulis hoonete erakätte minekust aga Postimehelt ning ameti õigusnõuniku Reesa Paatsi sõnul on vald seega rikkunud seadust.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785