20. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jim Rogers investeerib Taiwani

Legendaarne George Sorosiga koos Quantum hedge fondi loonud Jim Rogers investeerib Taiwani, kus selle nädala presidendivalimistelt ootab ta Hiinaga suhteid parandavat valitsust.

Jim Rogers ütles Bloombergile, et ostis hiljuti börsil kaubeldava Taiwani fondi osakuid (EWT).

Ta prognoosis, et need kaks majandust liituvad. Nii opositsiooniline Kuomintangi juht Ma Ying-jeou kui valitseva Demokraatliku Progressiivse partei juht Frank Hsieh pooldavad tihedamaid sidemeid Hiinaga, kellega ollakse ametlikult sõjas.

„Mõlemad valikud tooksid rahu,“ ütles Singapuris elav Jim Rogers. „Lõpuks liituvad Taiwan ja hiina. Valuutad liidetakse. Majandused liituvad.“

Taiwan on keelanud otsese laevaliikluse, lennuliikluse ja postivahetuse Mandri-Hiinaga.

Ma ütles 12. märtsil, et tema presidendiks oleku korral on pingete asemel rahu ja rikkus mõlemal pool Taiwani väina. Hsieh ütles 18. veebruaril, et ta kutsub Hiina presidendi Hu Jintao saarele visiidile.

„Kohe, kui turg avaneb, ostan veel Taiwani juurde,“ ütles Rogers.

„Investoritele on Taiwan võimalus, kui riik muutub Hiina suhtes sõbralikumaks,“ ütles Investec Asset Managementi fondijuht Peter Eerdmans. „Taiwani ettevõtted saavad omada rohkem Hiina ettevõtteid, lisandub palju turiste ja kinnisvara ostjaid. See on väga positiivne.“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785