18. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn tahab suurendada kulutusi restaureerimisele

Tallinna linnavalitsus kavatseb homsel istungil esitada linnavolikogule määruse eelnõu, mille kohaselt tõstetakse restaureerimistoetuse ülemmäära kaks korda,100 000 kroonini.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul hakatakse toetamaka pärast 1940. aastat ehitatud hoonete restaureerimist, näiteks Pirita-Kosel ja Maarjamäel 1950.-1960. aastatel ehitatud hooned. Eesmärk on motiveerida omanikke säilitama hoone algupärast välimust ka juhul, kui algupärased detailid on oluliselt amortiseerunud ning nende restaureerimine ei ole võimalik või majanduslikult põhjendatud.

Tallinna kultuuriväärtuste amet käivitas 2001. aastal projekti "Vana maja korda!". Eelmisel aastal toetati umbes 50 maja korrastamist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785