18. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lepik: usun, et peame sel aastal kinnisvara alla hindama

Portaali tarkinvestor.ee asutaja Kristjan Lepik usub, et peame sel aastal nägema allahindamisi.

"Kui Arco Vara tuli börsile, hoiatasime aktsionäre, et firma suur kasum on paljuski virtuaalne, kuna neil on nii palju üles hinnatud asju," märkis Lepik.

"Selge see, et 2007. aasta teises pooles muutus kinnisvaraturg oluliselt viletsamaks. Kuid eks üles on vara muidugi parem hinnata kui alla - alla hinnatakse ikka viimasel võimalusel," lisas Lepik.

"Kui osta Arco Vara aktsiaid, peab iga aktsionär püüdma ise hinnata seda, kuidas nad on oma projekte hinnanud, mitte vaatama aasta kasumit. Hindamas on tavaliselt sellised osapooled, kes on võimalikult positiivse hinnangu poolt. Colliersi antud hinnang Arvo Vara projektidele firma börsile tulles kaldus lausa ulmevaldkonda.Tänavused hindamised sõltuvad sellest, kuhu turg läheb, aga ei paista kusagilt otsast, et sel aastal paremaks läheks. Usun, et peame sel aastal nägema allahindamisi, muud varianti pole," lausus Lepik.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785