12. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT Ehitus sai 86 miljoni kroonise tööotsa

YIT Ehitus rajab Eesti Maaülikoolile uue spordihoone, tööde maksumus on 86,2 miljonit krooni.

Eesti Maaülikooli (EMÜ) rektor Mait Klaassen ja ASi YIT Ehitus juhatuse esimees Priit Sauk allkirjastasid EMÜ uue spordihoone ehituslepingu. Tööde maksumus on 86,2 miljonit krooni, hoone valmib 2009. aasta kevadel.

"Oleme juba alustanud ehitusplatsi ettevalmistustöödega," kommenteeris Sauk. Tema sõnul rajatakse uus 4631,4m² netopinnaga spordihoone Kreutzwaldi tänav 3 krundile. Hoone maapealne osa on 3-korruseline, 1 korrus tuleb maa alla. Spordihoone parklas on autokohti 145, lisaks on 4 parkimiskohta bussidele.

Maaülikooli spordihoonesse tuleb 500-kohaline teisaldatava tribüüniga peaväljak, mida saab vajadusel liigendada kolmeks väljakuks. Hoone teisel korrusel paiknevad maadlus- ja aeroobikasaal ning kolmandal korrusel on kabinetid ja tehnilised ruumid. Keldrikorrusel asub suusabaas, saunad ja riietusruumid. Ka uue spordihoone õuealale rajatakse mitu väljakut – korvpalli- ja petanque'i plats ning ida suunas tuulevaikse nõlva alla rajatakse kolm rannavõrkpalli väljakut, teatas firma.

YIT Ehitus lisas, et neil on palju kogemusi spordirajatiste ehitamisel. Näiteks on ehitatud Rakvere Spordihall, Pärnu Kergejõustikumaneež, Pärnu Kesklinna koolide võimla, Saku Gümnaasiumi võimla ja ujula ning praegu on töös Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi uue spordihoone ehitamine.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785