10. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maakler soovitab eelistada uuele majale vana

Vanasse majja korteri ostnu läheb kindla peale, eriti kui renoveeritud on nii korter kui ka maja, kirjutab Uus Maa Kinnisvarabüroo äärelinnakonsultant Kristjan Reinoja tänases Äripäeva kinnsivararubriigis.

Ta osutab, et probleeme võib uute kortermajade puhul olla seinte läbikostvusega ning ehituskvaliteediga. "Tuleb tunnistada, et 2005.-2007. aastate majadest paljud on ehitatud kiiruga ning ehitusmeeste nappuses võeti tööle ka väiksemate oskustega inimesi. Seinad on värvitud hooletult või on jäänud viimane kiht värvi üldse seinale kandmata, katused ei pea vett või kostuvad seinad läbi."

Vanemate majade puhul soovitab maakler eelistada arhitektuuriväärtuslikke elamuid, nagu Stalini-aegsed kortermajad või Eesti-aegsed puitmajad. Teisalt mängib olulist rolli ka ümbruskond, millest hinnatuimad on Kadrioru ja Kalamaja miljööväärtuslikud piirkonnad.

Samuti leidub Eesti-aegseid puitmaju Kassisaba piirkonnas. Paljud neist on korda tehtud ka n-ö arendusprojekti käigus, kus on vahetatud kõik tehnovõrgud ning renoveeritud fassaad ja trepikojad. Sellistes majades on vanaaja hõng juures, kuid samas vastab kõik tänapäeva standarditele. Vanematel majadel on tihti ehituskvaliteet parem, kuna inimesed on need renoveerinud enda jaoks ning kasutanud kõrgema kvaliteeditasemega materjale.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785