4. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kommentaar: aasta lõpuks kukub kinnisvara hind viiendiku

Kinnisvaraanalüütiku Tõnu Toompargi sõnul võivad kinnisvarahinnad kukkuda aasta lõpuks ligikaudu 20%, eeldades, et langus 0,5% nädalas jätkub kogu aasta.

Viimase nädalaga langes kinnisvarapakkumise hinnaindeks 0,5%. Võrreldes aastataguse ajaga on indeks langenud 7,4%. Samal ajal on maa-ameti andmeil keskmine korteriomanditehingu hind langenud pea kaks korda enam – ligi 15%.

Loe Toompargi blogi aripaev.ee-s!

Portaali KV.EE juhi Tarvo Tesloni sõnul on pakkumishindade indeksi tegelikest tehinguhindadest väiksema languse taga üks lihtne asjaolu. "Buumi ajal ei jõudnud arendajad uusi kortereid portaali lisada, osteti liiga ruttu ära. Nüüd on uued ehk kallimad korterid portaali jõudnud, mis on kinnisvaraindeksit moonutanud," ütles ta.

Toompargi sõnul on kindlasti on hindadesse tekkinud ka enam õhku ehk läbirääkimiste ja tingimisruumi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785