29. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linna miljööväärtuslikel aladel lokkab omavoliline ehitustegevus

Tallinna kultuuriväärtuste amet on hädas miljööväärtuslikel aladel maju ümber ehitavate omanikega, kes ei vaevu ehituslubasid vormistama ega projekte esitama, selle tagajärjel kerkivad piirkonda sobimatud hooned.

Mullu teatasid linna kultuuriväärtuste ameti töötajad linna ehitusjärelevalvele 16 miljööväärtuslikul alal asunud maja ümberehitamisest või uuendamisest, mille puhul oli alust kahelda ebaseaduslikus tegevuses, kirjutas Postimees.ee.

Kultuuriväärtuste ameti miljööalade osakonna juhataja Riin Alatalu sõnul on kõige rängem juhtum seotud kolmekorruselise elumaja ehitamisega Kalamajas Kungla 45 krundil, kinnistu omanik Manticora Invest OÜ ehitas uue majaigasuguste lubadeta kahekorruselise maja varemete asemele, firmat on trahvitud 10 000 krooniga ja lisaks on alustatud väärteomenetlus, mis tõenäoliselt lõpeb ka see enam kui 100 000-kroonise trahvi määramisega.

Omavolilise tegutsemisega paistab miljööaladel silma Indrek Raudsepp, kelle juhitud Manticora Invest, HK Sage Invest OÜ ja Promoprojekt OÜ harrastas mullu ebaseaduslikku ehitust neljal krundil, loata tööde eest Ristiku 20 ja Kungla 44 on Sage Investi trahvitud kokku 320 000 krooniga.

Raudsepp ütles eile Postimehele, et praegu on Ristiku 20 ja Kungla 44 majade ehitusload kätte saadud ning käib lubade taotlemine ka kahele teisele majale.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785