29. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendaja on nõus kogu raha ootama viis aastat

Uuesalu elamurajooni arendaja on nõus ootama viis aastat, enne kui ostjalt uue elamispinna eest kogu summa kätte saab.

Koostöös SEB ja DnB Nord pangaga tõi Uuesalu elamurajooni arendaja turule Eestis ainulaadse finantseerimisskeemi, mille kohaselt on võimalik vara eest tasuda viie aasta jooksul, teatas Pindi Kinnisvara.

Järelmaksuks nimetatud skeemi kohaselt saab ostja vara enda kasutusse kohe peale 10protsendilise sissemakse tasumist, mille käigus vormistatakse ka võlaõiguslik leping. Aasta jooksul tuleb ostjal tasuda veel 15 protsenti omafinantseeringut. SEB ja DnB Nord pank on valmis sõlmima ostjaga raamlepingu, mille kohaselt finantseeritakse puudujääv 75 protsenti võrdselt viies osas nelja aasta jooksul, mis algab aasta peale esmase sissemakse tegemist. Arendaja on valmis ka pangast võetava laenu tagatiseks seadma ostetavale varale hüpoteegi. Omand vormistatakse ostja nimele peale viimase osamakse tasumist. Järelmaks on intressivaba.

Uuesalu elurajooni arendava IBE Estonia juhatuse liige Ülle Kullör ütles, et finantsskeem on abiks peredele, kellel on raskusi oma vana vara müügiga, samuti hoiab sujuv laenu suurenemine püsikulud kontrolli all.

Rajooni müügikorraldusega tegeleva Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul on uue skeem ostjale kasulik. "Ainuüksi intressikulu ajatamise pealt on rahaline võit ligi pool miljonit krooni," lisas Sooman.

Uuesalu elurajoon asub Ülemiste järve taga, sinna rajatakse kokku 390 elamispinda. Valminud on esimene etapp koos saja elamispinnaga.

IBE Estonia kuulub Soome ühele suurimale kinnisvaraarenduskontsernile EKE Yhtiöt.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785