27. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner: ujuvatest majadest ei saa kinnisvaraturu murdjat

1Partner Kinnisvarajuhi Martin Vahteri sõnulei saa ujuvatest majadest kinnisvaraturu murdjat, pigemon nende näoltegemist turistiatraktsiooniga.

„Kaudselt nõustun, et ujuvad majad võiks olla tõusev trend Eesti kinnisvaraäris,“ ütles Vahter. „Küsimus on ainult selles, mida lugeda turuks ning kas seda saab tõusvaks trendiks nimetada. Usun, et ühe sellise maja suudavad nad kindlasti maha müüa, mis tähendab seda, et trend on tõusev. Kas ka teist ja kolmandat maja suudavad maha müüa, see on iseasi. Seega pikas perspektiivis ma ei nõustu, et tegemist on tõusva trendiga,“vastas Vahter küsimusele, kas jahtuvas kinnisvarakliimas võiksid ujuvad majad olla tõusvaks trendiks.

„Kindlasti julgen väita, et ujuvatest majadest ei saa kinnisvaraturu murdjat. Tegemist saab olema nišitootega. Alati on olemas piiratud sihtgrupp, kes on nõus eksperimenteerima. Samuti on Eestis olemas ka püramiidikujuliste majade austajaid. Lisaks on erinevaid eksperimente tehtud ujuvate saunade ja muu näol. Usun, et meie kliimatingimustes ei ole ujuvad majad peamiseks elukohaks ka sobilikud. Kindlasti mõnel isikul on oma järveke, kuhu selline eksperiment suurepäraselt sobib. Samuti ei ole ma hetkel kindel, kuidas vaadata asja seadusandluse seisukohast. Kuidas on lahendatud tehnovõrkude ja liitumised jne,“ rääkis kinnisvaraäri juht.

Vahter ütles, et kuna tegemist on eksperimendiga siis usun ka, et eksperimendi puhul ei näe ühel või teisel hooneliigil (elamu, restorani, klubi) eelist. Pigem saab olema tegemist turistiatraktsiooniga.

„Usun, et 1Partner Kinnisvara kaaluks selliste objektide vahendamise müüki. Samas julgen etteruttavalt lubada, et kindlasti ei saa sellest meie põhitegevusala. Liigitaksin selle samasse klassi kinnisvara müügiga Bulgaarias, Türgis ja mujal,“ märkis Vahter.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785