26. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn jätkab korterite müüki sundüürnikele

Tallinna linnavalitsus kavatseb esitada linnavolikogule linnale kuuluvate korterite otsustuskorras müügi otsuse eelnõud.

"Erinevates hoonetes asuvate üksikute linnale kuuluvate korterite müük sundüürnikele täidab omandireformi käigus tehtud ülekohtu heastamise eesmärki," ütles abilinnapea Eha Võrk. "Paraku jäi osa inimesi vara õigusjärgsetele omanikele tagastamise tulemusel oma eluruumi erastamise võimalusest ilma, samas kui enamik sai korteri omanikuks, tasudes "kollastes kaartides" erastamishinna 300 kr/m2."

Võrgu sõnul on paljud juba unustanud, et erastamine toimus väga soodsatel tingimustel. "Näiteks tuli Mustamäe kahetoalise korteri eest maksta umbes 11 000 EVP-d," ütles Võrk. "Need, kes eluruumi erastamise võimalusest ilma jäid, tunnevad end õigustatult petetuna. Omandireform oli nende suhtes ülekohtune. Otsustuskorras müük täidab selle ülekohtu heastamise eesmärki."

Linnavolikogu otsuse eelnõude kohaselt müüakse Põhja-Tallinnas 36, Kesklinnas viis, Lasnamäel viis, Nõmmel kolm korteriomandit ja Kristiines üks korteriomand.

"Reeglina on tegemist väikeste ühe-kahetoaliste kapitaalremonti vajavate väheväärtuslike elamispindadega," ütles Võrk.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785