26. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko ja Infortari samm jättis konkurendid ükskõikseks

Konkurentsiameti koondumiste kontrolli osakonna asejuht Veiko Ilves ütles aripaev.ee-le, et konkurendid ei arvanud Merko tütarfirma ja Infortari ühise hotelliäri kohta midagi.

Konkurentsiamet ootas konkurentide arvamusi seaduses ette nähtud seitse päeva. "E.L.L. Kinnisvara ja Infortari suhtes pole konkurendid arvamust avaldanud, vähemasti minu teada mitte," ütles Ilves aripaev.ee-le.

"Mitte kunagi ei saa aga kindlalt öelda, et kui konkurendid arvamusi ei esitanud, läheb konkurentsiametil koondumisteate läbivaatamisega 30 päeva. Näiteks, kui vajame informatsiooni, mida menetlusosalistelt ei saa, läheb kauem," selgitas Ilves.

Tavajuhtumite puhul menetleb konkurentsiamet koondumisi 30 päeva. Kui koondumine võib konkurentsi kahjustada, kulub maksimaalselt neli kuud.

Ilvese sõnul polnud antud juhul tähtsust, kes millist turuosa omab, vaid kui suur on koondujate käive.

Infortar ja Merko tütarfirma E.L.L. Kinnisvara on hotellinduse alast koostööd teinud ka varem. Alates 2003. aasta märtsist kuulub firmade ühisomandisse Viru Keskuse vastasTallink Citytrentiv OÜ Vara HTG.

E.L.L. Kinnisvara ajab Infortari kõrval ühist hotelliäri kaNordic Hotelsiga.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785