26. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarafirma hoiatab petiste eest

Välismaistes kuurortides kinnisvara arendusega tegelevate asjatundjate sõnul on viimasel ajal sagenenud juhtumid, kus inimesed, kes on soovinud osta endale soojal maal teist kodu, satuvad kokku petiste spekulantidega.

Kinnisvaraarendaja Burbonas hoiatab, et kui on soov muretseda endale soojal maal suvekodu, tasub olla ettevaatlik ja pöörduda üksnes usaldusväärse kinnisvarafirma poole.

"On esinenud selliseid juhuseid, et kinnisvara ostumüügi leping pole sõlmitud seaduslikult ja selle tulemusena ei lähegi omandiõigus üle ostjale," hoiatas kinnisvara arendusega tegeleva OÜ Burbonas direktor Erki Markus. "On olnud ka juhuseid, kus sama korter müüakse mitmele ostjale. Ka selliseid pettuseid on olnud, mille tulemusena ostja, kes on maksnud kõrgema korruse suurepärase vaatega korteri eest, mille hind on küllaltki kõrge, saab hoopis korteri alumisel korrusel, mille hind on märgatavalt madalam. Seega ei piisa üksnes Egiptusesse sõitmisest ning hoone või korteri ülevaatamisest. Soovitav oleks enne ostmist veenduda ka advokaadi, tõlkija ja vahendaja teenuse kvaliteedis ning usaldusväärsuses, sest näiteks Egiptuses kehtivad ametlikult üksnes araabiakeelsed lepingud,“ soovitas Erki Markus.

Kui soovite edukalt investeerida suvekodusse, on väga oluline valida endale sobiv partner, kes hoolitseb kinnisvaratehingu finantsilise ja juriidilise protseduuri eest ning tegeleb vara haldamisega ka pärast müüki.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785