25. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krediidiinfo: maksehäire kustutamine võtab nädala

Krediidiinfo asedirektor Alar Jäger ütles, et kui võlgu on aega olla kuid ja aastaid, pole mõtet loota, et sind maksehäireregistrist minutiga kustutatakse.

Aripaev.ee palus Krediidiinfolt selgitust, kas vastab tõele SLProductionsi väide, et nad on liisinguvõlad üle-eelmisel nädalal klaarinud, kuid need andmed pole veel Krediidiinfo hallatavasse maksehäireregistrisse jõudnud.

Krediidiinfo asedirektor Alar Jäger ütles: "Kui võlgu on aega olla kuid ja aastaid, pole mõtet loota, et maksehäireregistrist minutiga kustutatakse."

"Vahel tuleb inimene, maksekorraldus näpus ja tahab, et meie võla ära kustutaks," rääkis Jäger. Pankade ja liisingufirmadega on Krediidiinfol kokku lepitud, et nad uuendavad maksehäireinfot vähemalt kord nädalas. Kui võla sissenõudmisega tegeles aga kohtutäitur, käib info enne panka jõudmist ka tema käest läbi.

Samas, liisingu- ja laenuvõlad ei satu maksehäireregistrisse enne kui nende tasumise kuupäevast on möödunud vähemalt 45 päeva. Tavaliselt ootavad pangad maksehäire avalikustamisega kaks kuud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785