23. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara: Balti riikide kinnisvarahinnad on paika loksunud

Arco Vara avaldatud firma kuue koduturu kinnisvaraülevaate andmetel usub ettevõte, et 2008. aasta esimese kvartaliga on Balti kinnisvara hinnatasemed paika loksunud.

Arco Vara hinnangul on 2007. aasta globaalsest kinnisvara- ja aktsiaturgude jahenemise tõttu ettevõttele kõikidel koduturgudel olnud väga mitmekesine. Baltikumi majanduskasvu aeglustumine, inflatsiooni kiirenemine, pankade karmistunud laenupoliitika ning kaasnenud investorite ning kohalike tarbijate äraootav hoiak kinnisvaraturu suhtes on eelkõige aasta teises pooles toonud kaasa mitmeid muudatusi, teatas ettevõte.

„Baltikumi eluasemeturgu iseloomustavad pikenenud müügiperioodid, hinnakorrektsioonid ning pakkumismahtude kasv. Arendusmahud on pidurdunud, kuid üldine tehingute arvu langus ning hindade langus on regioonis tervikuna siiski mõõdukad. 2008. aasta esimene kvartal on näidanud mõningast turu elavnemist tehingumahtudes ning „paikaloksumist“ hinnatasemeis,“ selgub Arco turuülevaatest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785