22. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

„Kruuda kvartalis“ sahisevad muudatused?

Ligi kolmandiku osas Oliver Kruudale kuuluva Pärnu maantee ääres oleva kvartali maa sihtotstarvet muudeti tootmismaast ärimaaks.

Tallinna linnavalitsus muutis käskkirjaga Pärnu mnt 139 kinnistu (52 410 m2) sihtotsarvet, senine tootmismaa uueks sihtotstarbeks määrati ärimaa.

"Pärnu mnt 139 kinnistu ärimaa sihtotstarve vastab Tallinna üldplaneeringule. Nimetatud maa-alale on lubatud ehitada detailplaneeringut koostamata, kuna tegemist on rekonstrueerimisega ja renoveerimisega, millega ei kaasne detailplaneeringu koostamise kohustust," seisab Tallinna linnavalitsuse korralduse eelnõu seletuskirjas.

Spekuleeritud on teemal, et Jaanus Otsa ja Olaf Hermani uus kinnisvarafirma Otsa & Herman Grupp asub koostööd tegema seoses selle kinnistuga just Oliver Kruudaga.

"See on selge, et elamuturul pole praegu midagi teha. Pigem hakkame koostööd tegema Oliver Kruudaga, kellega meil on pikaajalised suhted," ütles Olaf Herman hiljuti Eesti Ekspressile.

Pärnu mnt 139 kinnistu omanikeringi kuuluvad lisaks AS-le Kalev ja Kalev Real Estate Companyle, mille suuromanikuks on Oliver Kruuda, veel ka OÜ Raldon, milleomanikuks on ärimees Mati Tusov.Lisaks ka Krono Holding, mille suurosanikuks on jällegi Mati Tusov ning väiksema osalusegaIndrek Prants, Sven Mansberg ja Armin Kõomägi. Tusovile kuulub natuke alla poole kinnistust.

Samuti FER Kinnisvara, mille osanikeringi kuulub neli meest: Andres Antsov, Margus Kangur, Ilmar Tennokese, Toomas Ollesk.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785